Gas-Remaanpassingen

Handbedrijfsrem

Lukt het niet (meer) om de rem met je voet te bedienen dan kan deze functie naar het stuurwiel gebracht worden. Deze wordt naast het stuurwiel gemonteerd en is een mechanische aanpassing. Het originele rempedaal wordt opklapbaar uitgevoerd. Voor deze aanpassing is een redelijke tot goede armkracht noodzakelijke. Bij deze aanpassing is een CBR code en RDW keuring verplicht.

Handbedrijfsrem met segmentgas

Lukt het niet (meer om de rem en het gas met je voeten te bedienen dan kan deze functie naar het stuurwiel gebracht worden. Beide functies worden naast het stuurwiel gemonteerd en is een mechanische aanpassing. Het originele rem- en gaspedaal worden opklapbaar uitgevoerd. Voor deze aanpassing is een redelijke tot goede armkracht noodzakelijke. Bij deze aanpassing is een CBR code en RDW keuring verplicht.

Kniegas

Lukt het niet (meer) om het gas met je voet te bedienen dan kan deze functie naar je knie gebracht worden. Door een zijwaartse beweging, naar binnen of buiten, te maken met de knie wordt het gas bediend. Bij deze aanpassing is een CBR code verplicht.

Gas- / Remschuif

Heb je niet genoeg armfunctie om de handbedrijfsrem en segmentgas te bedienen dan kan de gas- /remschuif een mogelijk zijn. Hierbij komt je hand in een spalk. De gas- / remschuif bedien je door deze, in het horizontale vlak, van je af te duwen voor het gas geven en naar je toe te halen voor het remmen. Bij deze aanpassing is een CBR code verplicht en RDW keuring verplicht.

Parallelpedalen of pedaalverhogers

Lukt het niet om met je voeten bij de pedalen te komen dan kunnen deze verhoogd worden. Blijkt dit niet voldoende te zijn dan kunnen er parallelpedalen geplaatst worden welke mechanisch gekoppeld worden aan het originele systeem. Bij deze aanpassing is een CBR code en RDW keuring verplicht.

Gaspedaal links + rechts

Kun je niet (meer) met je rechtervoet gasgeven dan kan er een extra opklapbaar linker gaspedaal bijgeplaatst worden in je auto. De auto moet dan wel voorzien zijn van automatische transmissie. Het originele rechter gaspedaal wordt dan ook opklapbaar gemaakt. Bij deze aanpassing is een CBR code verplicht.