Caravanaanpassingen

Brede deur

Met het monteren van een brede deur, doorgang 82 cm, is het mogelijk om met een rolstoel of rollator in uw caravan te komen.

De brede deur is voorzien van een breed kader van aluminium profiel die de stevigheid van uw caravan waarborgt. Standaard is de brede deur voorzien van een gladde caravanbeplating in de kleur wit. Het is ook mogelijk om deze te voorzien van dezelfde zijwand beplating als van uw caravan.

Sanitaire ruimte

Er zijn meerder mogelijkheden om de sanitaire ruimte aan te passen in een caravan. Het eenvoudig aanpassen door het gebruik maken van verschillende handgrepen en/of het toiletverhogen tot een uitgebreidere aanpassing van het rolstoeltoegankelijk maken van de sanitaire ruimte.

Tillift

Voor het maken van een transfer vanuit de rolstoel naar het bed kan er gebruik gemaakt worden van een tillift. Een 12V tillift voorzien van een hijsjuk, veiligheidsafslag en een maximum tilgewicht van 130 KG. Om de krachten die op het dak van de caravan komen te staan op te vangen worden er verstevigingsjukken gemonteerd op het dak van de caravan.

Bed Aanpassingen

Bij het aanpassen van bedden in een caravan kun je bijvoorbeeld denken aan het maken van een hoog/laag bed, opklapbaar bed, het aanbrengen van valbeveiliging etc.

Stijgzit

Door het plaatsen van een stijgzit in de deuropening van je caravan kun je zittend de caravan betreden. De stijzit met een opklapbare zitting heeft een elektrische hoog/laag bediening en kan een hoogte van maximaal 70 cm overbruggen. Voor het gebruik van een stijgzit dient er sprake te zijn van een stabiele zitfunctie.

Demontabele stalift caravan

De demontabele stalift biedt uitkomst voor mensen die slecht ter been zijn en het nemen van een opstap te moeilijk is. Met de demontabele stalift kunt u een hoogte van maximaal 53 cm overbruggen. Het plateau van de stalift heeft een afmeting van 40 x 80 cm. De bedieningspaal is eenvoudig los te koppelen van het plateau. Gewicht bedieningspaal 10KG, gewicht plateau 17KG. De lift werkt op 12V. Als accessoires bij de stalift kun je een accu inclusief laadinstallatie en/of een omvormer 220V => 12V verkrijgen.

Demontabele rolstoellift caravan

De demontabele rolstoellift biedt de mogelijkheid om met een rolstoel, na montage van een brede deur, de caravan binnen te gaan. Met de demontabele rolstoellift kunt u een hoogte van maximaal 53 cm overbruggen. Het plateau van de rolstoellift heeft een afmeting van 80 x 80 cm. De bedieningspaal is eenvoudig los te koppelen van het plateau. Gewicht bedieningspaal 10KG, gewicht plateau 20KG. De lift werkt op 12V. Als accessoires bij de rolstoellift kun je een accu inclusief laadinstallatie en/of een omvormer 220V => 12V verkrijgen.