Camper Aanpassingen

Kun je kamperen met een beperking? Ja, dit kan. Er zijn veel mogelijkheden om een camper aan te passen. Zo kunnen we een brede deur monteren, doucheruimte aanpassen, bedden aanpassen, tillift monteren en om in de camper te komen een demontabele sta- of rolstoellift leveren, een stijgzit monteren in de deuropening of een volautomatische rolstoellift aan de onderzijde van de camper monteren. Hieronder kunt u meer informatie vinden.

Brede deur

Met het monteren van een brede deur, doorgang 82 cm, is het mogelijk om met een rolstoel of rollator in uw camper te komen. De brede deur is voorzien van een breed kader van aluminium profiel die de stevigheid van uw camper waarborgt. Standaard is de brede deur voorzien van een gladde beplating in de kleur wit. Het is ook mogelijk om deze te voorzien van dezelfde zijwand beplating als van uw camper.

Bed aanpassingen

Bij het aanpassen van bedden in een camper of caravan kun je bijvoorbeeld denken aan het maken van een hoog/laag bed, opklapbaar bed, het aanbrengen van valbeveiliging etc.

Demontabele rolstoellift camper

De demontabele rolstoellift biedt de mogelijkheid om met een rolstoel, na montage van een brede deur, de camper binnen te gaan. Met de demontabele rolstoellift kunt u een hoogte van maximaal 53 cm overbruggen. Het plateau van de rolstoellift heeft een afmeting van 80 x 80 cm. De bedieningspaal is eenvoudig los te koppelen van het plateau. Gewicht bedieningspaal 10KG, gewicht plateau 20KG. De lift werkt op 12V. Als accessoires bij de rolstoellift kun je een accu inclusief laadinstallatie en/of een omvormer 220V => 12V verkrijgen.

Demontabele stalift camper

De demontabele stalift biedt uitkomst voor mensen die slecht ter been zijn en het nemen van een opstap te moeilijk is. Met de demontabele stalift kunt u een hoogte van maximaal 53 cm overbruggen. Het plateau van de stalift heeft een afmeting van 40 x 80 cm. De bedieningspaal is eenvoudig los te koppelen van het plateau. Gewicht bedieningspaal 10KG, gewicht plateau 17KG. De lift werkt op 12V. Als accessoires bij de stalift kun je een accu inclusief laadinstallatie en/of een omvormer 220V => 12V verkrijgen.

Sanitaire ruimte

Er zijn meerder mogelijkheden om de sanitaire ruimte aan te passen in een camper. Het eenvoudig aanpassen door het gebruik maken van verschillende handgrepen en/of het toiletverhogen tot een uitgebreidere aanpassing van het rolstoeltoegankelijk maken van de sanitaire ruimte.

Stijzit

Door het plaatsen van een stijgzit in de deuropening van je camper kun je zittend de caravan betreden. De stijzit met een opklapbare zitting heeft een elektrische hoog/laag bediening en kan een hoogte van maximaal 70 cm overbruggen. Voor het gebruik van een stijgzit dient er sprake te zijn van een stabiele zitfunctie.

Tillift

Lukt het niet (meer) om de rem met je voet te bedienen dan kan deze functie naar het stuurwiel gebracht worden. Deze wordt naast het stuurwiel gemonteerd en is een mechanische aanpassing. Het originele rempedaal wordt opklapbaar uitgevoerd. Voor deze aanpassing is een redelijke tot goede armkracht noodzakelijke. Bij deze aanpassing is een CBR code en RDW keuring verplicht.

Onderbouw rolstoellift

De super platte rolstoellift voor onder uw voertuig. De K90 back-in-box lift is al jaren de meest succesvolle standaard cassettelift. De cassette van de volautomatische K90 wordt zijdelings onder het voertuig gemonteerd Het zeer slanke ontwerp met een hoogte van 90 mm biedt de best mogelijke bodemvrijheid. De gesloten RVS cassette zorgt ervoor dat de cassettelift – ook bij extreme weersomstandigheden – volledig beschermd is. Met een draagvermogen van 300 kg en een groot hefplateau is de cassettelift ook geschikt voor brede elektrische rolstoelen. Een ingebouwde zoemer waarschuwt als de lift niet volledig in de cassette is ingeschoven.